Mobile 1: +383 (0) 44 31 82 82

Drejtori dhe Themeluesi

Faleminderit për vizitën në faqen e AlbaSoftit.
 
Besojmë që shërbimet tona e lehtësojnë punën tuaj!
 
"Gjuha shqipe dhe kompjuteri" është projekti më i rëndësishëm aktualisht, në nivel kombëtar, ku përmblidhet një aktivitet serioz gjuhësor dhe kompjuterik.
 
Portali Gjuha Shqipe është një prej rezultateve të këtij projekti, i organizuar me shumë faqe të veçanta, si: Lajmëtari.com është rezervuar për lajme, kuriozitete, ekonomi, sport, politikë, shëndetësi etj.; Albanologji.com është projektuar për shkencë, kushtuar gjuhës, letërsisë, historisë dhe kulturës shqiptare; Softuere.com është rezervuar për softuerë kryesisht për gjuhën shqipe, por, edhe të tjerë; Defrimi.com është rezervuar për argëtim etj.
 
Merita të veçanta për sukseset tona ka kompania softuerike Albasoft, si dhe bashkëpunëtorët e vyeshëm si nga fusha e gjuhësisë, ashtu edhe nga ajo e teknologjisë. Aktivitetet tona shkencore nuk do të ishin të mundura pa partnerët vendës dhe ata ndërkombëtarë. Qindra mijëra përdorues të softuerëve tanë janë frymëzimi më i mirë për ne.
 
Përveç tjerash, synimi ynë parësor mbetët përparimi i gjuhës shqipe.
 
Disa nga sukseset!
 
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për prodhimin e AS Drejtshkrimorit - softueri më i instaluar ndër shqiptarë, mbi 400.000 instalime.
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për lokalizimin e MS Windows-it në gjuhën shqipe.
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për lokalizimin e MS Office-s në gjuhën shqipe.
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për realizimin e Kullës së shqipes - softuer për studime të thella.
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për hartimin e Fjalorit të termave të informatikës - 3000 terma me përshkrim.
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për hartimin e Fjalorit elektronik shpjegues.
Nismëtar dhe udhëheqës i projektit për realizimin e portalit të heroit kombëtar Adem Jashari.
Themelues i Qendrës për Edukim dhe Përparim - organizatë lobuese në mbrojtje të gjuhës shqipe.
Themelues i Alba-Softit - organizatë e specializuar në fushën e teknologjisë së informacionit.
Themelues i agjencisë së lajmeve - Lajmëtari.com.
Aktualisht, drejtor i Qendrës për Edukim dhe Përparim dhe kryesues i bordit të përgjithshëm të projektit "Gjuha shqipe dhe kompjuteri".
Vetëm disa nga rekomandimet
Dr. Valbon Gashi
Dr. Valbon Gashi Kirurg Vaskula në Venomed Plus
Mr. Adrian Zeqiri
Mr. Adrian Zeqiri Drejtor në qendrën ECMI Kosova
Sadik Zeqiri
Sadik Zeqiri Drejtor në gazetën online Epoka e Re
Top